Connect with us

KAKANJ

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj u 2023. godini realizirala većinu svojih aktivnosti

03.01.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj u 2023. godini realizirala je većinu svojih aktivnosti od kojih se posebno ističu, posjete porodicama šehida, obilježavanje najznačajnijih datuma i manifestacija, te održavanje redovne izvještajne skupštine.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj u 2023. godini realizirala je redovne aktivnosti koje su utvrđene planom i programom rada ali i statutom Organizacije. Kada je riječ o obilježavanju značajnih datuma i manifestacija, iz ove Organizacije su posebno istakli obilježavanje drugog dana ramazanskog bajrama, odnosno Dana šehida.

-Mi sa glavnim imamom MIZ Kakanj svake godine odredimo drugi džemat u kojem obilježimo Dan šehida, te se vratimo u gradsku džamiju i završimo vjerski dio programa. Ja sam općenito zadovoljan sa našim programima, projektima i aktivnostima u 2023. godini. Sve što radimo, radimo s ciljem da se ne zaborave naši šehidi, istakao je Tahir Mandžuka, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca različitim aktivnostima vodi brigu o svojim članovima, posebno roditeljima šehida i poginulih boraca. Tako je u 2023. godini realizovano preko 80 posjeta porodicama šehida.

Na taj način im pružaju moralnu i materijalnu podršku i pomažu im pri rješavanju njihovih svakodnevnih problema u skladu sa svojim mogućnostima. Osim redovnih aktivnosti u 2024. godini, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca će nastojati realizirati projekat sanacije šehidskih nišana u saradnji sa Općinom Kakanj.

-U 2024. godini ću pokušati sa Općinom Kakanj dogovoriti realizaciju projekta sanacije šehidskih nišana. Naime, imamo puno u našim mezarjima u kakanjskim selima nagetih šehidskih nišana koje treba sanirati, dodao je Mandžuka.

Uz sve što je rečeno, važno je istaći da je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj u 2023. godini održala i redovnu izvještajnu skupštinu.

Continue Reading