Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 09.01.2023. godine

10.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 09.01.2023.godine, u 10,00 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je iz prostora preduzeća “Tesko”, otuđen aluminijski rezervoar kapaciteta 600 litara, određena količina aluminijskog kabla i instrument tabla sa instalacijom za mašinu za obradu drveta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.01.2023.godine, u 12,34 sati, ulica Selima ef. Merdanovića, u TC “Robot” od strane lica Đ.A. (1978.) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo H.N. iz Kaknja.

U 15,05 sati, u mjestu Pope, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Tom prilikom je kod istog pronađen startni pištolj kalibra 9 mm, okvir sa 11 komada municije, kartonska kutija sa 37 komada municije i kutija od pištolja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 15.11.2022.godine do 09.01.2023.godine, u mjestu Varda, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u stan, vlasništvo V.J. iz Kaknja. Tom prilikom otuđene su dvije slavine, dvoja sobna vrata, sudoper i jedan kuhinjski element. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 08/09.01.2023.godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Ovom prilikom oštećena su oba bočna retrovizora na putničkom motornom vozilu marke “Audi-A6”, vlasništvo S.M. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 08/09.01.2023.godine, u ulici Željeznička, sa prostora željezničke stanice, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Ovom prilikom su otuđeni električni vodovi, vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Olovo

Dana 09.01.2023.godine, u 19,00 sati, na putu M-18, u mjestu Paklenik, prevoj Karaula, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Opel” kojim je upravljao Ć.E. (1981.) iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “VW kombi”, kojim je upravljao H.S. (1980.) iz Srebrenice. Tom prilikom je pet malodobnih putnika iz “VW kombi” zadobilo lakše tjelesne povrede dok je lice S.N. (2005.) iz Srebrenice zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading