Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 10.01.2023. godine

11.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 10.01.2023. godine, u 16.05 sati, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom pregleda lica S.H. (1995.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 10.01.2023. godine, u 16.15 sati, u mjestu Hasa, prilikom pregleda parkiranog putničkog motornog vozila marke “Pasat”, u kojem se nalazilo lice P.A. (1989.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 10.01.2023. godine, u 20.55 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, obratio se Đ.A. iz Kaknja, i prijavio da su ga dana 10.01.2023.godine, u 00,10 sati, lica Đ.I. (1986.) iz Bugojna i S.H. (1978.) iz Kaknja, pozvala u mjesto Gornja Papratnica, u kuću vlasništvo S.H. iz Kaknja gdje su ga nakon ulaska u kuću napali hladnim oružjem (sjekira i nož), a potom mu otuđili određeni iznos novca, mobilni telefon i ključeve od njegovog putničkog motornog vozila marke “Audi A3” te su tom prilikom, ucjenom, od oštećenog tražili određeni iznos novca. Osumnjičena lica su lišena slobode te je zavedena njihova kriminalistička obrada. Rad na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 10.01.2023. godine, u 15,20 sati, u ulici Radnička, na parking prostoru Tržnog centra “Robot”, od strane četiri lica, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, fizičkim napadom na lice D.M. (1997.) iz Zavidovića. Ovom prilikom oštećeni je zadobio tjelesne povrede te je oštećen retrovizor na njegovom putničkom motornom vozilu marke “Ford”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 10.01.2023. godine, oko 12,30 sati, u ulici Saliha Skomorca, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “VW-Transporter”, kojim je upravljao B.Ć. iz Zenice i pješak Š.R. iz Zenice, koja je zadobila teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading