Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 11.05.2023. godine

12.05.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.05.2023. godine, u 20,45 sati, u mjestu Brce, prilikom pregleda lica S.E. (1998.) iz Zenice, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 11.05.20223. godine, u vremenu od 21,00 do 21,20 sati, u autobusu koji se saobraćao na relaciji Zenica-Nemila, izvršena je krađa novčanika vlasništvo K.E. iz Nemile. Tom prilikom su otuđeni lični dokumenti i određeni iznos novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su natavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U toku noći 10/11.05.2023. godine, u ulici Rudarska, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u vjerski objekat Bijelu džamiju. Tom prilikom je otuđena kutija sa dobrovoljnim prilozima. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca. Naknadno se u Policijsku stanicu Kakanj obratila I.S. iz Kaknja i prijavila da je njen malodobni sin izvršio navedeno krivično djelo.

U toku noći 10/11.05.2023. godne, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Teška Krađa” iz putničkog motornog vozila marke “VW-Golf” vlasništvo J.N. iz Kaknja. Tom prilikom iz vozila je otuđena određena količina novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 11.05.2023. godine, u 18,00 sati, u mjestu Hadžići, od strane lica Č.Dž. (1979.) iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, kojom prilikom je isti sjekirom pokušao napasti na lica H.A. i H.A. iz Zavidovića. Tom prilikom je došlo do fizičkog obračuna između istih lica te je Č.Dž. zadobio tjelesne povrede zbog kojih je upućen na daljnje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 11.05.2023. godine, u 09,30 sati, u prostorijama općine Maglaj, od strane lica B.E. (1972.) iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” i to upućivanjem ozbiljnih prijetnji prema uposlenicima Službe za urbanizam, Općine Maglaj. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Doboj Jug

Dana 11.05.2023.godine, u 01,15 sati, u mjestu Mravići, prilikom pregleda lica T.A. (1996.) iz Doboj Juga, pronađeno je jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 10/11.05.2023. godine, u mjestu Tuke, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo G.A., koji se trenutno nalazi u inostranstvu na radu van BiH. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče. Zbog odsustva vlasnika nije bilo moguće utvrditi da li je došlo do otuđenja predmeta.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading