Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 12.04.2023. godine

13.04.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.04.2023. godine, od 01,00 do 01,20 sati, u ulici Ilirski put, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u vikend kuću vlasništvo H.A. iz Zenice. Tom prilikom su otuđeni prehrambeni artikli i alat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 11/12.04.2023. godine, u vremenskom periodu od 17,30 do 12,00 sati, u ulici Ilirski put, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u garažu, vlasništvo T.B. iz Zenice. Tom prilikom otuđeno je biciklo marke “Bulls”. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 12.04.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno je da je u posljednjih sedam dana, u mjestu Bukovlje, izvršeno krivično djelo ” Teška krađa” u kuću vlasništvo M.A. iz Kaknja. Tom prilikom je otuđen jedan elektro-cikular. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U vremenu od 10.04. do 12.04.2023. godine, u mjestu Podubravlje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo Đ.E. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđen jedan bakarni lonac. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 11.04.2023. godine, u 11,20 sati, u neposrednoj blizini gradskog mosta u Maglaju, od strane lica K.S. iz Maglaja izvršeno je krivično djelo “Onečišćenje okoliša”, odbacivanjem mrtvog teleta u rijeku Bosnu. Dana 12.04.2023 godine, od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz prisustvo uposlenika Veterinarske stanice Maglaj i pripadnika Civilne zaštite općine Maglaj izvršen je uviđaj. O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 12.04.2023.godine, u 13,35 sati, u mjestu Kasapovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Škoda Felicia” kojim je upravljao V.Đ. iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, kojim je upravljala O.M. iz Zenice. Tom prilikom lice V.Đ. je zadobio teške tjelesne povrede kao i njegov suvozač Đ.U. iz Zenice. Suvozač iz putničkog motornog vozila marke “Škoda octavia” malodobna O.N. iz Zenice, zadobila je lakše tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading