Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 13.04.2023. godine

14.04.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.04.2024. godine, u 23,50 sati, u ulici Mokušnice, izvršen je pokušaj razbojništva nad licem K.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 12/13.04.2023. godine, u mjestu Blatuša, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom je oštećeno bočno vjetrobransko staklo na autobusu marke “Volvo”, vlasništvo firme “Globtour” iz Posušja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 13.04.2023. godine, u 11,50 sati, od strane lica A.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” prema licu T.S. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 13.04.2023. godine, u 09,55 sati, u ulici Zlatnih ljiljana, izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz pekare “Suljić”, vlasništvo S.K. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena kasa od dobrovoljnih novčanih priloga za udruženje “Mala sirena” u kojoj se nalazila određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U vremenskom periodu od 11.04. do 13.04.2023. godine, u ulici Prva, izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz dvorišta kuće, vlasništvo K.Š. iz Žepča. Tom prilikom je otuđen električni romobil. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading