Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 15.02.2023. godine

16.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 01.04.2022. do 15.02.2023. godine u mjestu Mošćanica izvršeno je krivično djelo “Krađa” 54 komada “L” profila sa dalekovoda. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 15.02.2023. godine u 20,40 sati u mjestu Buci, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Audi”, kod suvozača J.M. (2000.) iz Visokog, pronađena su dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 15.02.2023. godine, u vremenu od 09,00 do 10,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju te u ulici Kose, izvršili pretres vozila i objekata koje koristi S.A. (1998.) iz Tešnja. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli su i oduzeli jedan prazan okvir od automatske puške i jedan metak kalibra 7,9 mm. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 15.02.2023. godine u vremenu od 10,15 do 11,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju, te u ulici Titova, u Jelahu izvršili pretres vozila i objekata koje koristi O.M. (1997.) iz Tešnja. Prilikom pretresa policijski službenici pronašli su i oduzeli četiri metka nepoznatog kalibra, dva laptopa, dva mobitel telefona marke “Samsung”, pet USB stikova i jednu memorijsku karticu. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading