Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 22.01.2023. godine

23.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 21/22.01.2023. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, na parking prostoru izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u teretno motorno vozilo marke “Mercedes” vlasništvo M.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je jedna bušilica marke “Bosch”, brusilica marke “Einhel”, elektro kabal i određena količina građevinskog alata. Izvršen uviđaj od strane dežurne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 22.01.2023.godine, u 02,10 sati, u ulici Bistua Nuova, prilikom pregleda lica D.S. (1992.) iz Zenice, pronađena je jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Ecstasy”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 21/22.01.2023. godine, u ulici Mustafe Čauševića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u Trgovačku radnju “Dina”, vlasništvo P.E. iz Zenice. Ovom prilikom otuđena je određena količina energetskog pića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 22.01.2023. godine, u 20,30 sati, u mjestu Moševac, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Audi”, u kojem se nalazilo lice K.B. (1995.) Tešnja, pronađen je jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading