Connect with us

ZE-DO KANTON

U osnovnim i srednjim školama ZDK okončan zimski raspust i počelo drugo polugodište

23.01.2023.
FENA

U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona jutros je prema planu i programu počela nastava u drugom polugodištu u školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu na bosanskom i srpskom jeziku – potvrdila je Feni ministrica obrazovanja Draženka Subašić.

Radi se o oko 60 osnovnih i 30-ak srednjih škola, čiji su đaci zvanično na raspustu bili od 4. januara, mada je zadnji radni dan za ove učenike bio 30. decembar prošle godine.

Tromjesečni zimski raspust za učenike škola u kojima se nastava odvija po NPiP na hrvatskom jeziku, a koji su, zbog praznika Božića, na raspust otišli 23. decembra prošle godine, okončan je ranije.

– Za sada nemamo informacija da li je u nekim školama eventualno bilo problema s početkom odvijanja nastave, ali kompletirane podatke imat ćemo tokom dana. Prema sadašnjem stanju, nastava je počela kako je bilo i planirano – kazala je ministrica Subašić.

U osnovnim i srednjim školama u ZDK-u, do kraja školske godine, đaci će imati i proljetni raspust, koji će za sve učenike biti realiziran od 27. do 31. marta.