Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 26.03.2023. godine

27.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju.

U navedenom događaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

U toku noći 25/26.03.2023. godine, u mjestu Kozarci, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo R.N. iz Zenice. Tom prilikom otuđena jedna motorna pila marke “Stihl”, tv aparat marke “Elit” i određeni iznos novca. Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 26.03.2023. godine, u 17.10 sati, u ulici Ivana Gundulića, kod lica D.B. (1989.) iz Zenice, pronađen je upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 26.03.2023. godine, oko 15.15 sati, u ulici 35. divizije, u prostorijama pekare “Europa”, od strane lica O.A. (1999.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Krađa” kase u kojoj se nalazio novac, vlasništvo Humanitarnog udruženja “Mala sirena”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 26.03.2023. godine, u 18,05 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići prijavljeno je da je u proteklom periodu, u mjestu Dolac, izvršeno krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo I.M. iz Zavidovića, koji se trenutno nalazi u inostranstvu. Zbog odsustva vlasnika nije bilo moguće utvrditi da li je bilo otuđenja predmeta. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading