Connect with us

KAKANJ

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić u Kaknju: Općina Kakanj poslala poruku građanima da su u nevolji zajedno

04.09.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić danas je posjetila velečasnog Vujicu i općinskog načelnika. Jurišić najoštirije osuđuje napad, te izražava uvjerenje da će uz saradnju nadležnih institucija u narednom periodu biti što manje ovakvih napada. Posebno je istakla da nema prostora za govor o napadu na nacionalnoj osnovi.

-Općina Kakanj na čelu sa načelnikom poslala je poruku svim grašanima BiH a to je da su u nevolji zajedno. Predstoji vrlo značajan policijski posao da se počinilac ovog napada otkrije. Što bi rekao velečasni Vujica koji je još uvijek pod izvjesnim šokom, ovo nije bio ni nacionalni ni vjerski napad, ovo je bio lopovski napad. Svi ćemo se mi razići i sa federalnog i državnog novoa, načelnik Općine će biti i brat i domaćin i odgovoran za sve što se u budućnosti bude dešavalo. I zato će posebna pažnja lokalne zajednice i njenih lidera biti neophodna, naglasila je Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Continue Reading