Connect with us

KAKANJ

U toku radovi na utopljavanju objekta Obdaništa “Mladost” Kakanj

04.07.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

JU Obdanište „Mladost“ kontinuirano radi na realizaciji infrastrukturnih projekata s ciljem poboljšanja uslova boravka djece u ovoj ustanovi. Trenutno se izvode radovi na utopljavanju objekta koji do sada nije imao adekvatnu fasadu. Radove finansira Općina Kakanj.

Kvalitetni uslovi, sigurno okruženje i sretna i zadovoljna djeca su na prvom mjestu menadžmentu Obdaništa Mladost. Upravo iz tog razloga kontinuirano realizuju različite projekte infrastrukturne prirode, a sve s ciljem da boravak djece u ovoj ustanovi bude na najvećem nivou kvaliteta i udobnosti.

-U našem vrtiću već duži niz godina kontinuirano i u skladu sa svojim mogućnostima radimo na projektima poboljšanja kvaliteta boravka djece i uposlenika naravno uz finansijsku podršku našeg osnivača Općine Kakanj. U proteklom periodu izvršena je sanacija krovova, utopljavanja objekta dva i rekonstrukcija igrališta, istakla je Azra Čišija, direktorica JU „Mladost“ Kakanj.

Utopljavanje objekta koji do sada nije imao adekvatnu fasadu je trenutni projekat koji se realizuje u ovoj ustanovi.

-Trenutno možete vidjeti da se vrše radovi na utopljavanju objekta jedan. Iznos ugovorenih radova je oko 27.000 KM koje finansira naš osnivač Općina Kakanj a sredstva su planirana budžetom Općine za 2023. godinu, dodaje Čišija.

Nakon realizacije projekta-utopljavanja objekta jedanu JU „Mladost“ Kakanj, na red će doći i brojni drugi projekti i aktivnosti koji su od strane menadžmenta prepoznati kao prioritet. Zamjena instalacija za grijanje sljedeći je projekat koji će također vrlo skoro krenuti sa implementacijom. Popunjeni kapaciteti i broj djece koja koriste usluge boravka u ovoj ustanovi pokretač su direktorici ali i osnivaču ustanove da kontinuirano rade na poboljšanju uslova u obdaništu.

Continue Reading