Connect with us

KAKANJ

Dodjelom nagrada za najuspješnije literarne radove u Kaknju završena manifestacija „Salavat tebi, Poslaniče“     

18.10.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Danas je u Kaknju upriličena dodjela nagrada za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na takmičenju za najbolji literarni rad na teme : “Lijepa riječ i osmijeh su sadaka i Volonterizam u Islamu”. Takmičenje je organizirao Medžlis IZ Kakanj u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja u okviru manifestacije “Salavat tebi, Poslaniče”

U okviru završnice manifestacije “Salavat tebi, Poslaniče” održan je svečani program i dodjela nagrada za učesnike u takmičenju za najbolji literarni rad.

Ove godine je na takmičenju učestvovalo više od 100 učenika iz osnovnih i srednjih škola s područja općine Kakanj.

Ovogodišnje teme za najbolji literarni rad bile su: “Lijepa riječ i osmijeh su sadaka” za učenike osnovnih škola i “Volonterizam u Islamu” za srednjoškolce.  

-Ovo je jedan od najljepših načina da završimo sa manifestacijom “Salavat tebi poslaniče”. Naši osnovci i srednjoškolci su pisali o dvije vrlo važne teme “Lijepa riječ i osmijeh su sadaka” i “ Volonterizam u Islamu”. Ovo su vrlo važne teme, posebno u današnjem vremenu, istakao je za NTV IC Kakanj Sulejman ef. Čeliković, glavni imam MIZ Kakanj.

Glavni imam je naglasio da je zadovoljan radovima učenika, te su i ove godine oni opravdali njegova očekivanja.

-Svi su oni izvanredno pisali i ja mogu da pohvalim sve učenike. Zato ćemo svim učenicima dodijeliti zahvalnice. Nijanse su odlučile koje je prvo, drugo i treće mjesto, dodao je Čeliković.

Pored najuspješnijih učenika koji su nagrađeni, dodijeljene su i zahvalnice za učešće na ovom takmičenju, te je istaknuto da su učenici pokazali zavidan nivo znanja koje će im sigurno koristiti i u budućnosti.

Učenje, proučavanje i sticanje znanja u Islamu zauzimaju veoma važno mjesto. Stoga su ovakvi događaji prilika da se promovišu istinske vrijednosti znanja koje su jako potrebne u vremenu u kojem živimo.

Continue Reading