Connect with us

KAKANJ

Hafiz Aziz Alili gost na Mevludu

21.02.2023.
ntvic.ba (S.I.)

MIZ Kakanj je u Bijeloj džamiji, džemat Kakanj II, upriličio centralni mevlud u povodu velikog događaja za Islam i muslimane Mi’radža. Program su izveli imami MIZ i hor mreže mladih, a specijalni gost bio je zagrebački glavni imam hafiz Aziz Alili. Prigodnim predavanjem prisutnima se obratio mr. Sulejman ef. Čeliković.

Ovo putovanje je došlo Poslaniku kao nagrada za sva iskušenja koja je prošao kroz godine pozivanja u Islam, naglasio je glavni imam u poruci koju je prenio prisutnima.

glavi imam MIZ Kakanj

Dobio je miradžske darove, kako on tako i cijeli Ummet: namaz, suru Fatiha, kraj sure Bekara i dr. Na ovom duhovnom i fizičkom putovanju bio je u pratnji meleka Džibrila, sretavši se i družeći sa svojom braćom poslanicima, vidio ljepote dženneta ali i strahote džehennema, sve sa ciljem da se prenese poruka ljudima i da ostavi traga u njihovim životima. Da čuvaju tijelo ali više dušu, duhovnost koja je zapostavljena. Duša je odraz našeg stanja i naše empatije, istakao je gost hafiz Aziz Alili.

hafiz Aziz Alili

Život svakog čovjeka prate brojna iskušenja, te i u našem vremenu je izraženo dosta poteškoća s kojima se suočavamo. Ispravno poimanje namaza i njegovo redovno izvršavanje, kao i učenje što više dova, mogla bi postati naša najveća snaga za svako stanje u kojem se nađemo – poruke su ovog, za Islam i muslimane, velikog događaja.

Continue Reading