Connect with us

KAKANJ

U Kaknju promovisana knjiga “Simboli venere” autora Haruna Goralije

21.02.2023.
ntvic.ba (A.T.)

U Kaknju je prošle sedmice upriličena promocija knjige “Simboli venere” autora Haruna Goralija. Knjiga između ostalog govori o zagonetkama života, ali i o ljubavi, ljudskom biću i svijetu. Pored autora o knjizi su govorili i promotori dr. Esad Bajtal i profesor Adis Bešić.

Kakanjac Harun Goralija počeo je pisati svoju prvu knjigu „Simboli venere“ krajem gimnazijskog obrazovanja, te neposredno prije početka studija na Univerzitetu u Sarajevu. Nakon intenzivnog rada na ovom djelu gotovo godinu dana, knjiga je ugledala svjetlo dana, te je premijerno promovisana u Gradskoj biblioteci Kakanj.

– Jedna od najbitnijih karakteristika ove knjige jeste da nema neki predodređen žanr. Knjiga govori o svemu o čemu sam ja mislio, a prije svega puno sam razmišljao o ljubavi. Međutim, ovo nije ljubavni roman – istakao je Harun Goralija autor knjige “Simboli venere”.

Promotor knjige dr. Esad Bajtal je istakao da je ovaj rukopis izuzetno kvalitetan, te je naglasio da ovo djelo mladom i talentovanom Harunu Goraliji, uslovno rečeno otvara vrata, ne samo bosanske, nego i regionalne književnosti.

 – Harun Goralije je vrlo mlad čovjek koji svoju knjigu “Simboli venere” zida na dva temeljna elementa, talentu i znanju. I to je ono što je mene fasciniralo i raduje me da dolaze generacije koje sa tako malo životnog iskustva upuštaju se u tako ozbiljne stvari – naglasio je dr. Esad Bajtal promotor knjige “Simboli venere”.

Jedna od najbitnijih poruka knjige “Simboli venere” jeste da život treba živjeti u trenutku i da treba znati koga voljeti, ali ne treba mjeriti koliko volimo, poručeno je sa ove promocije.

Continue Reading