Connect with us

KAKANJ

Humanitarna utrka šest škola – Sva djeca trebaju jednake uslove za školovanje

08.08.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini, a tako i u Kaknju, svakim je danom sve manje djece i sve češće svjedočimo da broj djece, u stanju socijalne potrebe, raste. Prošle godine u šest osnovnih škola u Kaknju registrovano je preko 200 djece u stanju socijalne potrebe.

Neformalna grupa rekreativnih trkača „Kilometar života“ ove godine, po  šesti put, tradicionalno provodi humanitarnu akciju u kojoj sakupljamo novac za pomoć socijalno ugroženim učenicima na području naše općine. Akcija se provodi pod nazivom „Humanitarna utrka ŠEST škola – Sva djeca trebaju jednake uslove za školovanje“.

Ove godine  humanitarnu akciju provodimo u suradnji sa Crvenim križom Kakanj, što će u mnogome pomoći realizaciju sredstava kada su u pitanju donacije pravnih subjekata i svih koji novac žele uplatiti putem računa.

Sva sredstva prikupljena u ovoj akciji bit će iskorištena za kupovinu školskog pribora socijalno ugroženim i marginaliziranim učenicima osnovnih škola sa podrućja općine Kakanj.

KAKO MOŽETE UČESTVOVATI U AKCIJI?

– Ako ste POJEDINAC/ FIZIČKO LICE akciju možete podržati KUPOVINOM KILOMETARA koje će članovi ekipe KŽ istrčati 03.09.2023. godine od O.Š. Rešad Kadić u Brnjicu do O.Š. Omer Mušić u Brežanima (pri tome prolazeći pored ostale četiri centralne osnovne škola u Kaknju) tj. ličnom donacijom nekom od članova ekipe Kilometar života ili uplatom na račun Crvenog Križa Kakanj.

– Ako ste TRKAČ akciju možete podržati tako što ćete PRODATI SVOJE KILOMETRE sa jedne od utrka/ treniga u augustu ili prvog vikenda u septembru 01.09.- 03.09.2023. godine i prikupljeni novac donirati za potrebe nabavke školskog pribora socijalno ugroženim i marginaliziranim učenicima osnovnih škola sa podrućja općine Kakanj.

– Ako ste PRIVREDNIK, vlasnik ste privrednog subjekta, obrta i sl. akciju možete podržati KUPOVINOM KILOMETARA koje će članovi ekipe KŽ istrčati 03.09.2023. godine od O.Š. Rešad Kadić u Brnjici do O.Š. Omer Mušić u Brežanima (pri tome prolazeći pored ostale četiri centralne osnovne škola u Kaknju) tj. novčanom donacijom na račun Crvenog križa Kakanj ili na drugi Vama prihvatljiv način.

Ukoliko smatrate da je ova ideja vrijedna da se odazovete na istu, molimo Vas da nas KONTAKTIRATE kako bi Vam dali upute za učešće u istoj. Sve bitne informacije o samoj akciji možete pronaći na našoj fb i  IG stranici Kilometar života, putem e-maila: kilometarzivota@gmail.com ili kod nekog od članova ekipe KŽ putem telefon: Harun Tahirović (061 397 390)

UPLATE DONACIJA MOŽETE IZVRŠITI UPLATOM NA RAČUN: Primalac: Crveni Križ Kakanj, sa naznakom “Za kupovinu školskog pribore” br. tr. računa: 13402 000 000 48906

Akcija traje do 28.08.2023. godine.

Dijeljenje je briga….

Continue Reading