Connect with us

Uncategorized

I ove godine Mreža mladih MIZ Kakanj vodi brigu o osjetljivim kategorijama društva, tokom Ramazana podjela iftara za stare i nemoćne

30.03.2023
ntvic.ba (M.K.)

Mreža mladih MIZ Kakanj aktivna je tokom cijele godine. Ipak aktivnosti mladih iz ove mreže posebno su pojačane za vrijeme mjeseca Ramazana. I ove godine provode različite aktivnosti, a to se posebno odnosi na brigu o starijim i nemoćnim džematlijama iz svojih džemata. Pod pokroviteljstvom kakanjskog Merhameta na području svih džemata MIZ Kakanj, članovi Mreže mladih dijele iftare onima za koje znaju da im je najpotrebnija topla ljudska riječ i nečije prisustvo.

Ove godine planirali smo prema raspoloživim sredstvima podijeliti 700 iftara. Prošle godine smo podijelili 1.400. Donatori su privrednici, pojedinci, fizička i pravna lica, naši Kakanjci kao i Općina Kakanj. Dijeliti ćemo iftare u svim džematima na području MIZ Kakanj, a do sada smo ukupno podijelil 130 iftara. Iftari su namjenjeni onima koji su sami, nemoćni, stari i usamljeni. Da im olakšamo na ovaj način, uz jedan iftar i toplu ljudsku riječ naših omladinaca iz Mreže mladih. Prilika je ovo i za sve koji to žele i mogu da doniraju namirnice ili novac za pripremu iftara i u narednom periodu dok traje mjesec ramazan – kazala je Šefika Osmanbegović, sekretat HO“MDD“Kakanj.

Continue Reading