Connect with us

KAKANJ

JP “Grijanje” Kakanj: U toku hladne hidraulične probe

21.09.2023.
ntvic. (A.K.)

JP “Grijanje” Kakanj vrši posljednje pripreme za početak nove sezone grijanja. Takozvane hladne probe već su počele, tako da bi sistem do 01. oktobra trebao biti spreman za isporuku toplotne energije potrošačima. Tokom ljetnog perioda realizovano je nekoliko projekata koji bi trebali doprinijeti kvalitenijoj i sigurnijoj grijnoj sezoni.

JP Grijanje Kakanj poduzelo je sve neophodne mjere i radnje kako bi spremno dočekalo početak sezone grijanja koja je pred nama. Proba mreže i toplotnih izvora već je počela. Tokom ljetnog perioda paralelno sa rekonstrukcijom vrelovoda, radilo se i na sanaciji ugroženih i istrošenih dionica toplovoda te ugradnji nove opreme za regulaciju toplovodnih podstanica a sve s ciljem kako bi se pojačala efikasnost sistema.

– U periodu van sezone grijanja izvršili smo sve neophodne rekonstrukcije koje su planirane na sistemu daljinskog grijanja u cilju što bolje pripreme sistema za narednu grijnu sezonu. U toku su pripreme na sistemu daljinskog grijanja odnosno hladna hidraulična proba koja će trajati do 26. septembra nakon čega počinjemo sa toplim probama, koje će trajati do 30.septembra, istakao je Husein Čizmić, tehnički direktor JP „Grijanje“ Kakanj.

Iz JP “Grijanje” Kakanj napominju korisnike da, ukoliko se jave problemi na njihovim instalacijama grijanja tokom proba, iste prijave u kako bi na vrijeme sanirali kvarove, odnosno obustavila ispitivanja na tom dijelu mreže.

– Mi smo obavijestili potrošače koji su na sistemu daljinskog grijanja da obrate pažnju na svoje unutrašnje instalacije grijanja tako da u slučaju eventualnih curenja na unutrašnjim instalacijama prijave to u JP “Grijanje” kako bi smo na vrijeme mogli obustaviti ispitivanja na tom dijelu sistema daljinskog grijanja. Nadamo se da će i predstojeća sezona biti uspješna kao i prethodne u smislu redovne isporuke toplotne energije, istakao je Čizmić.

Iz ovog preduzeća naglašavaju da su izvršene sve pripreme i nužne sanacije, te osigurani svi uslovi za uredno snabdjevanje toplotnom energijom u narednoj sezoni koja bi kako je potvrđeno trebala početi 01.oktobra. Nadležne ekipe, te tehničko osoblje će i u narednom periodu raditi na održanju sistema u optimalnim uslovima, poručeno je iz ovog preduzeća.

Continue Reading