Connect with us

KAKANJ

Pojačane aktivnosti Odjela za društvenu brigu u mjesecu rođenja Poslanika a.s.

21.09.2023.
ntvic.ba (S.I.)

Odjel za društvenu brigu MIZ Kakanj djeluje već devetu godinu i u svom dosadašnjem radu je opravdao svoje osnivanje i postojanje. Mjesec u koji su ušli muslimani, mjesec rođenja poslanika Muhammeda a.s. posebno se obilježava u Odjelu drušvene brige raznim akcijama i aktivnostima. I to je već postala tradicija koju Kakanjci i Kakanjke prepoznaju i očekuju.

Već devetu godinu “Odjel za društvenu brigu” Medžlisa IZ Kakanj u kontinuitetu sprovodi svoje aktivnosti u mjesecu Allahovog poslanika realizacijom određenim projekata koji su dali svoj efekat i imaju odjeka kod građana. Naime, Odjel brine o starim i usamljenim osobama, onima koji su socijalno ugroženi, studentima, bolesnima, novorođenim bebama, korisnicima ustanova i domova za brigu, posebno u danima blagdana. Na taj način čine korisne stvari u društvu. Mjesec Allahova Poslanika je poseban i tako ga i obilježavaju.

Prva aktivnost je posjeta novorođenim bebama u mjesecu Allahova Poslanika i samim tim poziv porodicama koje je Allah počastio djetetom u ovom mjesecu da se jave svom imamu ili u Odjel za društvenu brigu radi evidencije

Druga aktivnost je prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode od koja će biti realizirana od 1.10 do 15.10. 2023. godine u saradnji sa imamima u svim džematima na području MIZ Kakanj. Prikupljeni proizvodi će kao prehrambeni paketi biti uručeni osobama u potrebi, ustanovama kao što su medrese, domovi za nezbrinutu djecu i drugi. I na kraju, treća planirana aktivnost je posjeta starim i usamljenim osobama u džematima u saradnji sa Mrežom mladih, naglašava   Ahmed Kovač, koordinator Odjela za društvenu brigu MIZ Kakanj.

Continue Reading