Connect with us

KAKANJ

Osumnjičeni H.N. iz Kaknja predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona

22.09.2023.
ntvic.ba

U  nastavku aktivnosti policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti lica N.F. (1960.) iz Kaknja, u skladu sa naredbom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izvršena je obdukcija tijela oštećenog. Tom prilikom, utvrđeno je da je smrt lica nastala nasilnim putem, uslijed krvarenja u stomačnoj šupljini koja je prouzrokovana višestrukim povredama koje se ogledaju u rupturi slezene, oštećenju crijeva te frakturi rebara.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni H.N. iz Kaknja je, zbog postojanja osnova sumnje da je  počinio krivično djelo “Teška tjelesna ozljeda” sa smrtnom posljedicom iz člana 172. stav 5. Krivičnog zakona Federacije BiH, uz izvještaj predat dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK osumnjičenom H.N. je određena mjera pritvora od strane sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u  Zenici, u trajanju do 30 dana. 

Continue Reading