Connect with us

KAKANJ

JU Dom zdravlja Kakanj: Izvršena nabavka nove opreme u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvenih uluga

28.02.2023.
ntvic.ba (A.K.)

JU Dom zdravlja Kakanj bogatija je za novu medicinsku opremu kao i višenamjensko vozilo. Nova bi oprema trebala doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga za građane Kaknja. Kupovinu nove opreme finasirali su Vlada ZDK i JU Dom zdravlja, dok je Općina Kakanj sufinansirala ovaj projekat. Nova oprema namjenjena je Službama za ginekologiju i stomatologiju s ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite te da olakša rad doktora.

– Radi se o ultrazvučnom aparatu, jednom od najkvalitenijih u ovoj oblasti sa tri sonde, kardiološkom, ginekološkom i linearnom sondom što podrazumijeva da se sve pretrage mogu raditi počevši od ginekoloških do ultrazvuka abdomena i srca. Njegova cijena je je oko 65.000 KM. Zatim nabavljen je još jedan aparat, stomatološla stolica i koristit će našim građanima za usluge iz oblasti stomatologije i njegova cijena je 40.000 KM. Tu je i višenamjensko vozilo koje će koristiti za potrebe patronažne Službe, prevoz pacijenta, uzimanje laboratorijskih uzoraka i prateće stvari, istakao je Mirsad Tursum, direktor JU Dom zdravlja Kakanj.

Učestvovanjem u finansiranju nabavke nove opreme Općina Kakanj nastavlja kontinuiranu podršku projektima koji za cilj imaju unaprjeđenje kvaliteta zdravstvene zastite na području Kaknja. 

– Već godinama unazad mi iz OV finansiramo treću smjenu HMP. Ove godine tu je i novi program odnosno novi transfer od 50.000 KM za sufinasiranje specijalizacije naših mladih doktora i 50.000 KM za kupovinu novog vozila. Svjesni smo da unaprjeđenjem opreme i usluga našeg Doma zdravlja jednostavno ćemo ponuditi bolji život našim građanima, naglasio je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Inače, ovo je samo jedna od aktivnosti i projekata kojima JU Dom zdravlja nastoji unaprijediti svoje usluge te raditi na modernizaciji opreme koja će olakšati rad doktora i pružiti pacijentima bolje usluge.

Continue Reading