Connect with us

KAKANJ

Kakanj će biti domaćin svečanosti proglašenja najboljih sportista Bosne i Hercegovine za 2023. godinu

27.09.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Kakanj je danas posjetio predsjednik Skupštine Sportskog saveza BiH i prvi kapiten Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš. Tema razgovora u uredu općinskog načelnika bila je organizacija svečanosti proglašenja najboljih sportista Bosne i Hercegovine za 2023. godinu u Kaknju.

Kakanj će biti domaćin svečanosti proglašenja najboljih sportista Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Tim povodom u kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak kojem su prisustvovali Vlatko Glavaš predsjednik Skupštine Sportskog Saveza Bosne i Hercegovine, Branislav Crnogorac predsjednik Sportskog saveza naše zemlje, te novinar Muhamed Bikić. Razgovarano je o organizaciji manifestacije izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine koja će biti upriličena početkom sljedeće godine.

-Na manifestaciji izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine dodijelit ćemo nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima u različitim kategorijama. Pored toga nagradit ćemo i kakanjce koji su 40, 50 godina radili u sportu, te ćemo im uručiti specijalna priznanja, kazao je Vlatko Glavaš, predsjednik Skupštine sportskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Načelnik općine Kakanj je naglasio da će učiniti sve da ova manifestacija bude održana na najvišem nivou, te da se stavljaju na raspolaganje Sportskom savezu Bosne i Hercegovine za sve ono što im bude potrebno prilikom organizacije ovog značajnog sportskog događaja.

-Općina Kakanj će se staviti na raspolaganje izvršnom odboru sportskog Saveza. Mi trebamo između ostalog obezbijediti sportsku salu i sad ćemo rasporediti naše uloge i obaveze. Sve ono što bude bilo potrebno, mi ćemo učiniti na najvišem nivou, istakao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

79 po redu manifestacija izbor najboljih sportista Bosne i Hercegovine bit će upriličena 24. janura u Kaknju. Važno je podsjetiti da je u protekle tri godine ova manifestacija održana u Bihaću, Bugojnu i Konjicu, te da su u Sportskom Savezu Bosne i Hercegovine donijeli odluku da će ovu manifestaciju organizovati svake godine u nekom drugom bosanskohercegovačkom gradu.

Continue Reading