Connect with us

KAKANJ

Kakanjski privrednici na Sajamu bosansko-hercegovačke privrede u Sarajevu

02.11.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Danas je u Sarajevu zvanično otvoren Sajam bosansko-hercegovačke privrede. Najveća pažnja posvećena je razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja. Učešću u ovogodišnjem sajmu koji se realizuju pod sloganom „Domaći proizvodi u službi građana BiH“ učestvuje i Udruženje poslodavaca Općine Kakanj sa svojim članicama.

Na 9. sajmu bosansko-hercegovačke privrede u Sarajevu svoje proizvode izložilo je preko 250 izlagača iz različitih oblasti. Uz pomoć i podršku Općine Kakanj a na nicijativu Udruženja poslodavaca Općine Kakanj i kakanjski poduzetnici imaju priliku svoje proizvode predstaviti široj javnosti. Među deset kakanjskih izlagača su firme, odnosno, brendovi koji su prepoznati i cijenjeni ne samo na našem bh. nego i na inostranom tržištu.

-Svakako da je bitno da se predstavimo široj javnosti radi jačanja naše kakanjske privrede i naravno, radi povećanja broja zaposlenih što u konačnici i jeste cilj. Raduje me činjenica što evo nakon nekoliko godina asptiniranja samog sajma, vjerujem da će ovaj sarajevski sajam koji je nekada zaista bio jako ponovo biti jedan od najjačih sajmova u BIH, istakao je u izjavi za NTVIC Kakanj, Mirnes Bajtarević-načelnik Općine Kakanj.

Iz Udruženja poslodavaca Općine Kakanj, koje broji 45 članica, istakli su važnost učešća na ovakvim sajmovima, naglasivši da je sajam mjesto na kojem se isprepliću poduzetničke ideje, inovacije, poslovne prilike ali i prodaju i prezentuju različiti proizvodi i brednovi.

-Ponudili smo svim svojim članicama mogućnost da sudjeluju u sajmu. Deset njih je odlučilo da izlože svoje proizvode i usluge i drago nam je da je postojao taj interes. Nadamo se da će naše članice ispuniti svoj cilj i doći do novih poslovnih prilika i budućih kupaca, istakako je Mirza Zaimović- predj. Udruženja poslodavaca Općine Kakanj.

-Čast nam je i zadovoljstvo što svoje proizvode možemo predstaviti javnosti. Na sajmu učestvujemo iz više razloga ali onaj najvažniji je da razmijenimo iskustva, prezentujemo svoje proizvode i stvorimo nove poslovne prilike, istakla je Amina Osmanbegović-učesnica sajma.

Obzirom da se ovogodišnji privredni sajam realizuje pod sloganom „Domaći proizvodi u službi građana BiH“ još jednom je istaknuta važnost kupovine domaćih proizvoda jer na taj način direktno doprinosimo jačanju bh. privrede, stvaranju novih radnih mjesta i ostanku radne snage u našoj zemlji. Ovaj privredni sajam koji je prepoznatljiv privredni događaj u BIH trajat će od 02.do 05.novembra.

Continue Reading