Connect with us

KAKANJ

Kakanjka Lamija Zahirović, polaznica mekteba Čaršija, plasirala se na finalno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta IZ BiH

25.05.2023.
ntvic.ba (A.K)

U prostorijama Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu održano je XXV takmičenje polaznika mektebske pouke na nivou Muftiluka sarajevskog. Kaknjka Lamija Zahirović, polaznica mekteba Čaršija osvojila je prvo mjesto te se plasirala na finalno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta IZ u BiH koje će se održati ovog vikenda.

Polaznica mektebske pouke džemata Čarčija Lamija Zahirović pokazala je izuzetno znanje iz oblasti Ilmihala te je na sve tri niova takmičenja osvojila prvo mjesto. U narednim danima Lamiju očekuje novi izazov obzirom da se plasirala na dalji, finalni nivo takmičenja.

– Pobjedila sam tri puta na nivou mekteba, Medžlisa i Muftijstva. Moj sljedeći korak je takmičenje na niovu Rijaseta IZ u BIH za koji se sa svoim efendijom Elvedinom vrijedno pripremam. Nadam se da ću i tamo osvojiti zapažene rezultate, istakla je Lamija Zahirović.

Mektebska takmičenja jedan su od  inovativnih pristupa mektebskoj nastavi koji za cilj ima polaznike dodatno animirati za redovni dolazak u mekteb. Rezultati koje je postigla Lamija pokazatelj su da se u mektebima kontinuirano radi i da se polaznici odgagaju i obrazuju u duhu Islama i Islamskih vrijednosti.

– Kao i svake godine prvo smo na nivou mekteba imali takmičenje na kojem se Lamija pokazala kao najupješnija. Nakon toga smo vrijedno nastavili da se spremamo za veće nivoe na kojima je naša predstavnica Lamija osvojila prva mjesta. Kontinuirano smo radili i Lamija je zaista pokazala veliko interesovanje i spremnost, a evo to se na kraju i isplatilo, istakao je Elvedin Ibrahimspahić, imam džemata Čaršija.

Lamijini dosadašnji rezultati koje je postigla na takmičenjima značajni su kako za MIZ Kakanj tako i za Muftijstvo sarajevsko i dodatni su motiv i poticaj da se još više trudimo i da postižemo još bolje rezultate, istakao je ef. Ibrahimspahić.

Continue Reading