Connect with us

KAKANJ

Mališani iz PPU “Pčelica i med” pripremili novogodišnje paketiće za svoje vršnjake

04.12.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Privatna predškolska ustanova “Pčelica i med” tradicionalno je i ove godine organizirala akciju prikupljanja novogodišnjih paketića. Paketići će ove godine ići na tri adrese što posebno raduju mališani koji su sa tetama iz vrtića sudjelovali u ovoj humanoj akciji.

U PPU “Pčelica i med” mjesec decembar posvećen je novogodišnjim aktivnostima u kojima djeca najviše uživaju. Posebno ih raduju aktivnosti koje organizuju za druge jer žele da svako dijete bude nasmijano. Razvijanje empatije i humanosti kod djece tetama je važno i razvijanju ovih osobina posvećuju posebnu pažnju.

-Ovakvom prilikom kod djece razvijamo prosocijalno ponašanje od najranije dobi a samim tim radimo na jačanju i poboljšanju saradnje sa našim roditeljima, kazala je za NTV IC Aldina Topalović, odgajateljica u PPU “Pčelica i med”.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što naša ustanova već dugi niz godina realizuje humanitarne projekte u kojima najveću podršku imamo od naših korisnika, djece i njihovih roditelja. Raditi na razvoju empatije jedan je od naših primarnih ciljeva u kojima djeca aktivno sudjeluju u kreiranju ljepšeg života njihovih vršnjaka, kazala je Harisa Muratović, direktorica PPU „Pčelica i med“ Kakanj.

Ove će godine novogodišnji pakatići otići na čak tri adrese.

-Ove godine prikupili smo oko stotinu paketića za nekoliko javnih ustanova. U pitanju su JU „Dom porodica“ Zenica, JU za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Dobrinja i JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ za specijalizirano odjeljenje, kazala je Belma Duraković, odgajateljica u PPU “Pčelica i med”.

Solidarnost, humanost i empatija osobine su koje je važno razvijati, posebno kod djece i posebno u današnjem vremenu. Ova djeca to znaju i još su jednom pokazala da malo treba za – biti dobar. Od njih i mi odrasli možemo i trebamo učiti, jer osmijeh djeteta važniji je od svega drugoga.

Continue Reading