Connect with us

KAKANJ

MDD “Merhamet” Kakanj u 2023. godini ispunio plan i program rada

20.02.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Merhamet” Kakanj u kontinuitetu nastoji odgovoriti potrebama korisnika i na vrijeme im obezbijediti siguran obrok. I tokom 2023. godine, rad ove dobrotvorne ustanove, podržali su Općina Kakanj, te privredni subjekti, ali i donatori.

-Jednim dijelom “Merhamet” Kakanj finansira Općina Kakanj, imamo i donacije privrednih subjekata, te pojedinačne donacije i priloge. Pomaže nam i naš regionalni odbor, istakla je za NTV IC Šefika Osmanbegović, sekretar MDD “Merhamet” Kakanj.

U prošloj godini, Merhamet Kakanj je podijelio više od 50 hiljada obroka za svoje korisnike koji su u stanju socijalne potrebe. Pored toga, vršili su i podjelu prehrambenih paketa.

-Podijelili smo više od 100 prehrambenih paketa vrijednosti oko 3.500 KM. Trenutno imamo oko 180 korisnika, imamo još nekoliko prijava na Merhametovu kuhinju, ali još nismo dobili odobrenje, dodala je Osmanbegović.

Prema riječima Šefike Osmanbegović i u 2024. godini će nastojati odgovoriti svim zadacima i obavezama, te se nadaju da će kao i do sada imati podršku lokalne zajednice i donatora.

Iz Merhameta se nadaju da će uspješno odgovoriti u skladu sa svojom misijom  te da će biti u prilici da i u narednom periodu obezbijede pomoć i siguran obrok za sve građane koji se nalaze ili nađu u stanju socijalne potrebe.

Continue Reading