Connect with us

KAKANJ

U Kaknju organizovana humanitarna akcija šišanja i darivanja kose ‘Moja kosa – tvoja kosa’

20.02.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Mladi crvenog križa općine Kakanj danas su organizovali humanitarnu akciju šišanja i darivanja kose ‘Moja kosa – tvoja kosa’. Radi se o projektu Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka koji omogućava izradu perika za djecu koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose. Ovom projektu pridružili su se i mladi Crvenog križa Kakanj.

-Naš cilj je bio da prikupimo kosu od žena, djevojaka, djevojčica i da doniramo djevojčicama oboljelim od raka. Čast mi je da sam dio ove akcije i zadovoljni smo sa odzivom, kazao je za NTV IC Sanel Smolo, volonter Crvenog križa Kakanj.

Budimo jedni drugima podrška, jer bolest ne bira, naglasili su volonteri Crvenog križa, te dodali da mališani koji vode najznačajniju i najtežu bitku – bitku za život trebaju našu podršku.

-Crveni križ često organizuje različite akcije, pa samo organizovali i ovu akciju. Želimo da se zahvalimo svim djevojčicama, djevojkama i ženama grada Kaknja koje su izdvojile svoje vrijeme i došle da doniraju kosu, istakla je za NTV IC Dina Imamović, volonter Crvenog križa Kakanj.

Mladi crvenog križa Kakanj još su jednom potvrdili da prepoznajemo solidarnost kao važnu društvenu vrijednost.

Continue Reading