Connect with us

Uncategorized

Medžlis IZ Kakanj organizira 24. po redu Večer Kur’ana

27.12.2023.
ntvic.ba

Medžlis IZ Kakanj će i ove godine, 24. put organizirati tradicionalnu Večer Kur’ana, koja će se održati 31.12.2023. godine, poslije jacija-namaza u Sportskoj dvorani u Kaknju.

Ovogodišnju manifestaciju će svojim prisustvom uveličati tri hafiza iz Turske, hafiz Ayhan Mansiz, hafiz Hadži Tokmak, kurra hafiz Jusuf Riza Gunay, te dva mlada hafiza iz naše zemlje, hafiz Hamza Lavić i hafiz Madžid Aganhodžić.

Najljepše ilahije izvest će Hor Mreže mladih sa poznatim učačem Bilalom Zukanom, koji će za ovu priliku doputovati iz Amerike.

Voditelj ovogodišnjeg programa biće mr. Elvedin ef. Ibrahimspahić, a domaćin je glavni imam Medžlisa IZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković.

Ovogodišnji govor prisutnima održat će dr. hafiz Kenan Musić.

Večer Kur’ana u Kaknju, događaj je kojem prisustvuju muslimani iz cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore. Iz kakanjskog medžlisa pozivaju sve zainteresovane da u ovoj noći odaberu upravo ovaj događaj kako bi zajedno napojili svoje duše Kur’anom i razgalili svoja srca najljepšim govorom, govorom Uzvišenog Gospodra.

Za sve koji ne budu u mogućnosti prisustvovati NTVIC će obezbijediti prenos događaja uživo. Program NTVIC moguće je pratiti preko jedne od dvije platforme, BH Telecom i Telemach, dok će gedaoci izvan BiH program moći pratiti putem portala ntvic.ba https://ntvic.ba/home/live-test/

Continue Reading