Connect with us

KAKANJ

Mješovita srednja škola Kakanj ispratila još jednu generaciju maturanata i maturantica

29.05.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Mješovita srednja škola Kakanj upriličila je ispraćaj još jedne generacije maturanata i maturantica. Ovogodišnja generacija broji ukupno 144 maturanta, od kojih je njih 32 okončalo svoje obrazovanje odličnim uspjehom. Za učenicu generacije proglašena je Ajla Šišić.

Uz prisustvo roditelja, rodbine i prijatelja, maturanti mješovite srednje škole Kakanj prodefilovali su ulicama grada, te na taj način i simbolično okončali srednjoškolsko obrazovanje. Samra Kikić jedna je od maturantica ovogodišnje generacije, smjer poslovno pravni tehničar.

-Bilo je jako zabavno i poučno, dosta toga smo naučili u školi, profesori su bili divni i krasni, kazala je Samra Kikić, maturantica Mješovite srednje škole Kakanj.

Ove trenutke, ispunjene i radošću i sjetom, sa maturantima s ponosom dijele roditelji, rodbina i prijatelji.

-Ja sam ovdje došla zbog svoje unuke, lijepo se osjećam, malo ima i treme, ali dobro je. Pokušavam sakriti emocije, ali ne uspijevam, istakla je Emsa Kubura.

-Dolazim iz Ilijaša, ovdje sam došla da ispratim kćerku od moje kume. Osjećam se vrlo emotivno, prelijepa je atmosfera, naglasila je Emina Puščul.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, pred ovim mladim ljudima su novi izazovi. Neki od njih će nastaviti školovanje, dok će drugi razmišljati o tome kako da pronađu posao. I jedni i drugi će nastojati stečeno obrazovanje i vještine iskoristiti u ostvarivanju svojih daljih ciljeva.

Continue Reading