Connect with us

KAKANJ

U džematu Čaršija upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi

26.05.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Danas je u Kaknju u džematu Čaršija održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe kantonalne bolnice Zenica. Akcija je upriličena u organizaciji džemata Čaršija u saradnji s Crvenim križom i Zavodom za transfuziologiju ZDK.

Pored redovnih aktivnosti, džemat Čaršija već nekoliko godina u mektebskim prostorijama organizuje i akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Na taj način u ovom džematu nastoje ukazati na važnost i značaj darivanja tečnosti koja život znači.

-Mislim da je svima poznato kolika je blagodat krvi koja život znači. I zaista je veliko dobro djelo svakome ko se odazove ovoj akciji. Mi smo uvijek spremni u našem džematu da mektebske prostorije ustupimo za dobrobit lokalne zajednice, istakao je Elvedin ef. Ibrahimspahić, imam u džematu Čaršija.

U vremenu u kojem živimo veoma je važno da pokazujemo empatiju i saosjećanje sa drugim ljudima kojima je potrebna određena vrsta pomoći. A jedan od načina kako da to uradimo jesu i ovakve akcije kojima pokazujemo svoju humanost na djelu, istakao je imam Ibrahimspahić.

-Mi ćemo i dalje održavati akcije dobrovoljnog darivanja krvi, jer na taj način pokazujemo empatiju i humanost i to je ono što nas zapravo i naša vjera uči, dodao je Ibrahimspahić.

Nikada ne znamo šta nam se može desiti u životu i kada će nama biti potrebna nečija pomoć bilo koje vrste. Stoga je važno raditi na podizanju svijesti ljudi o značaju darivanja krvi i koliko je ona zapravo važna za spašavanje nečijeg života, poručeno je na kraju ove akcije.

Continue Reading