Connect with us

KAKANJ

Mještani Mramora obustavili saobraćaj za teretna vozila na dionici puta Donji Kakanj – Brnjic

15.03.2023.
ntvic.ba (A.K. i N.B.)

Mještani Mramora danas su zbog izuzetno loših uslova za saobraćanje obustavili saobraćaj za teretna vozila na raskrsnici za selo Mramor, na dionici puta prema Brnjicu. Radi se o teretnim vozilima privrednih subjekata RMU Kakanj, TC Kakanj i Trgošpeda kojima je na ovaj način onemogućeno obavljanje dijela poslovnih aktivnosti. Kako poručuju mještani, ovo je jedini način da skrenu pažnju na probleme koje imaju na ovom dijelu puta i na problem vodosnabijevanja sela.

– Mještani MZ su na nepopularan način bili primorani ukazati na probleme i zaustaviti firme koje rade na ovom području. Klizište koje se pojavilo na dionici nove ceste prekinulo je vod, tako da je Mramor ostao bez vode. Put kojim svakodnevno prolazimo je ugrožen i tako je već godinama prolazimo po blatu i prašini. Na ovaj način tražimo trajno rješenje problema ovog dijela puta – izjavio je predsjednik MZ Mramor Amir Husika.

Tokom dana pokušali smo stupiti u kontakt sa predstavnicima RMU Kakanj, međutim nismo uspjeli. Iz Trgošpeda su nam kazali da se u ovom trenutnu ne žele oglašavati po ovom pitanju, a predstavnici TC bili su na terenu sa mještanima. Poručili su da će u narednim danima sa druga dva privredna subjekta raditi na otklanjanju problema.

– Svjedoci ste ove situacije koja je nastala. Došli smo ovdje da pokušamo naći privremeno rješenje, jer je trajno rješenje komplikovano i teško. Nastojat ćemo interventnim mjerama poboljšati situaciju i nadamo se da ćemo naći neko kompromisno rješenje – izjavio je tehnički direktor TC Kakanj Izudin Neimarlija.

Kada je u pitanju problem mještana Mramora iz općinske inspekcije i Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj nam je rečeno da su poduzeli sve aktivnosti i radnje iz svoje nadležnosti. Budući da se radi o dionici saobraćajnice Donji Kakanj – Kondžilo, koja je u izgradnji, o nastalim problemima obaviješten je izvođač radova.