Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Bilten za 25.09.2023. godine

26.09.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 24.09.2023. godine, u 23,15 sati, u ulici Aleja šehida, prilikom pregleda lica D.A. (2005.) iz Sarajeva, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 25.09. 2023.godine, u vremenu od 13,45, do 14,45 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, a po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres kuće koju koristi lice P.E. (1985.) iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je jedno pakovanje praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”, devet komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ecstasy” i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca

Kakanj

Dana 25.09.2023. godine, u 16,00 sati, u mjestu Čatići, prilikom pregleda lica S.M. (1986.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 25.09.2023. godine, u 19,35 sati, u mjestu Donji Banjevac, izvršena je kontrola teretnog motornog vozila marke “MAN”, kojim je upravljao B.Z. (1977.) iz Kaknja. Tom prilikom utvrđeno je da prevozi 5.280 kg uglja, bez potrebne dokumentacije. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

Dana 25.09.2023. godine, u vremenskom periodu od 11,00 do 18,30 sati, u ulici Matije Gupca, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo N.A. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđena je jedna lovačka puška sačmarica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Žepče

Dana 25.09.2023. godine, u 20,47 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza teretnog motornog vozila marke “Scania” sa priključnim vozilom marke “Schmitz”, kojim je upravljao E.A. (2000.) iz Ilijaša. Tom prilikom vozač je zadobio lakše tjelesne povrede dok je suvozač O.B. zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading