Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 22.03.2023. godine

23.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

U vremenskom periodu od 17.03. do 22.03.2023. godine, u mjestu Bradve, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo O.M. iz Visokog. Tom prilikom otuđena su dva klima uređaja, tri radijatora, elektro termo blok za grijanje, mašina za veš, frižider, ugradbena ploča za kuhanje i umivaonik. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 22.03.2023. godine, u 03,35 sati, na putu M-17 u mjestu Jelovac, prilikom pregleda lica P.K. (1990.) iz Novog Grada, Sarajevo, pronađena je praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu “Speed”. Lice je lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 22.03.2023. godine, u 17,15 sati, u ulici Kose, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo E.Š. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading