Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 23.03.2023. godine

24.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju.

U navedenom događaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zavidovići

U toku noći 22./23.03.2023. godine, u prostoru preduzeća “Krivaja”, u pogonu Decimirnice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” elektro kablova sa trafo stanice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 23.03.2023. godine, u 22,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj, prijavljen je pokušaj teške krađe, iz podrumskih prostorija stambeno poslovnog objekta “Domingo”, u ulici Aleja ljiljana. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 23.03.2023. godine, u vremenu od 10,00 do 11,00 sati, u mjestu Ljeskovica, izvršeno je krivično djelo “Krađa” mobilnog telefona marke “LG” i određenog iznosa novca, vlasništvo M.Nj. iz Žepča. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading