Connect with us

KAKANJ

Na kakanjskom skijalištu Ponijeri počela zimska sezona skijanja

13.01.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Na kakanjskom izletištu Ponijeri zvanično je počela nova zimska sezona. I ove godine, ova vazdušna banja Kakanjcima, ali i posjetiocima iz okolnih gradova, nudi jedinstvenu priliku za odmor i rekreaciju. Ove godine u Eko kući Ponijeri otvoren je i restoran Kameni koji gostima pruži bogatu gastronomsku ponudu. Pored toga unutar Eko kuće nalaze se i kvalitetni smještajni kapaciteti.

Iz Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj ističu da su obavili sve pripreme pred početak ove sezone. Naime, obezbijedili su stazu za skijanje i sankanje, te dodatno obogatili turističu ponudu ovog izletišta.

– Naši uposlenici su pripremili stazu, parking prostor su ogradili mrežama i mi smo zvanično krenuli sa sezonom. Za početak smo krenuli sa  poludnevnim i noćnim skijanjem. Nadamo se da temperature neće rasti i da ćemo dobiti novi sloj snijega, jer ovaj od 20 centimetara je taman bio da krenemo sa sezonom – istakao je Mirza Mušija direktor JU KSC Kakanj.

FOTO KSC

Kakanjci ali i gosti iz drugih krajeva s nestrpljenjem su čekali da padne snijeg kako bi imali priliku uživati u zimskim radostima na jedinom registrovanom skijalištu u Zeničko dobojskom kantonu. Samim tim snježne padavine donijele su radost ne samo djeci nego i odraslima koji su uživali u skijanju.

– Ovo je najljepša planina za skijanje, sve sam ih obišao, ova je baš posebna – kazao je Kakanjac Almir Smolo.

FOTO KSC

Kada je riječ o cijenama skijanja, one su ostale na prošlogodišnjem nivou. Tako je cijena poludnevnog i noćnog skijanja 10 KM, dok cijena cjelodnevnog skijanja iznosi 15 KM.

Svi oni koji žele posjetiti Ponijere, imaju priliku provesti nezaboravne trenutke u posebnom prirodnom ambijentu zračne banje i na taj način barem na trenutak zaboraviti na svakodnevne probleme.

FOTO KSC

Na kraju treba istaći da je na Ponijerima u Eko kući Ponijeri otvoren i restoran Kameni koji gostima pruža bogatu gastronomsku ponudu. Pored toga unutar Eko kuće nalaze se i kvalitetni smještajni kapaciteti.

FOTO KSC

Continue Reading