Connect with us

KAKANJ

Neformalna grupa Kilometar života i ove  godine realizovala humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženim učenicima u kakanjskim osnovnim školama

04.09.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Neformalna grupa Kilometar života i ove je godine realizovala humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženim i marginaliziranim učenicima u kakanjskim osnovnim školama. U okviru ove akcije prikupljeno je više od 8.000 KM a sredstva su utrošena u kupovinu školskog pribora za oko 265 učenika.

Već nekoliko godina Neformalna grupa Kilometar života realizira humanitarnu akciju pomoći socijalno ugroženim učenicima u kakanjskim osnovnim školama. I ove godine akciju su podržali privredni subjekti ne samo s područja Kaknja, nego i šire, te su prikupljena značajna finansijska sredstva.

-Neformalna grupa Kilometar života u saradnji sa Crvenim križom Kakanj i uz podršku pojedinaca, privrednika iz cijele BiH i dijaspore, ove je godine realizovala humanitarnu akciju za šest kakanjskih osnovnih škola. Cilj akcije je bio prikupljanje sredstava za kupovinu školskog pribora za socijalno ugrožene i marginalizirane učenike. Ove godine smo prikupili preko 8600 KM, te smo kupili školski pribor vrijednosti preko 10.500 KM jer smo dobili popust, kazao je Esmin Brodlija iz neformalne grupe Kilometar života.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji učestvovao je i Zeničanin Edhem Smriko, koji već duži vremenski period prati rad i djelovanje neformalne grupe Kilometar života. 

-Posmatrajući dugogodišnji rad neformalne grupe Kilometar života odlučio sam da učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji i zadovoljstvo mi je, istakao je Zeničanin Edhem Smriko, učesnik humanitarne akcije.

Na kraju su se iz Neformalne grupe Kilometar života zahvalili svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, te naglasili kako su jako zadovoljni njenom realizacijom. Također, su poručili da sva  djeca trebaju da imaju jednake uslove za školovanje.

Continue Reading