Connect with us

KAKANJ

NTVIC, 29. godišnjicu dočekuje u radnoj atmosferi

NTVIC je nastala u najtežim trenutcima borbe za domovinu Bosnu i Hercegovinu, zahvaljujući vizionarima koji su prepoznali značaj medija u tom periodu.

U proljeće 11. aprila 1994. godine, emitirane su prve minute programa iz ove TV kuće, pod tadašnjim nazivom IC 7.

Njeni programski ciljevi su usmjereni prvenstveno na edukaciju, promociju ljudskih vrijednosti, kulturno-historijskog nasljeđa BiH, pozitivne, edukativne i humane vrijednosti.

NTVIC je uvijek prepoznavala vrijednosti u ljudima, mjestima, vjeri, običajima i prezentirala ih javnosti kao putokaz života. Na tom putu se često umarala, ali njeno srce se nikada nije umorilo.

Kroz vlastite programske segmente, ali i ukupnu programsku šemu, NTVIC doprinosi stvaranju boljih rezultata u radu velikog broja institucija, organizacija, sportskih društava i pojedinaca, tj. ukupne društvene zajednice.

Dokazi za predan rad svih proteklih godina jesu naši vjerni gledatelji i njihova podrška, ali i mnoga priznanja i zahvalnice kao što je i Petnestoaprilska nagrada grada Kaknja, Zahvalnica grada Kaknja, priznanje za razvoj i doprinos sportu općine Kakanj,  nagrada za najboljeg sportskog novinara na općinskom i kantonalnom nivou, te mnoge druge.

NTVIC je kolektiv kojeg čine uposlenici sa dugogodišnjim iskustvom, ali i mladi uposlenici sa inovativnim idejama koje svakodnevno ugrađuju u svoje zadatke.

Unatoč sveukupnoj situaciji medij smo koji čini maksimalne napore kako bi u eter proslijedili objektivne i istinite informacije.

Iza nas je višegodišnje kontinuirano medijsko djelovanje kojim nastojimo doprinijeti boljem ambijentu zajednice. Naša misija je ostati u službi istinitog informisanja  i promotora humanosti za  dobrobit svih korisnika naših programa.

Uposlenici ove TV kuće 29. godišnjicu dočekuju u radnoj atmosferi kreirajući ramazanski program i pripremajući bajramske sadržaje, ali i programe posvećene Danu Armije BiH i Danu Općine Kakanj.

Continue Reading