Connect with us

KAKANJ

Obilježena 64. godišnjica postojanja i rada Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj

24.05.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Svečanom akademijom i prigodnim kulturno umjetničkim programom obilježena je šezdeset četvrta godina postojanja i rada Gimnazije Muhsin Rizvić Kakanj. Bila je ovo prilika za dodjelu zahvalnica i priznanja učenicima koji su postizali zapažene rezulatate u toku školovanja i koji su predstavljali svoju školu na različitim takmičenjima. Za učenika generacije proglašen je Elmir Kevilj, koji je ostvario najbolje rezultate u historiji postojanja ove škole.

Elmir Kevilj proglašen je najboljim učenikom Gimnazije Muhsin Rizvić Kakanj. Pored postignutih rezultata tokom školovanja i primjernog vladanja, posebno se istakao na takmičenjima iz fizike. Naime, Elmir će našu zemlju predstavljati na Evropskoj olimpijadi u Njemačkoj, a bit će predstavnik i na Internacionalnoj olipmijadi iz fizike u Japanu. Da se rad i trud uvijek isplate, dokaz je ovaj mladić koji zahvaljujući upornošću, ostvaruje svoje snove i ciljeve.

-Drago mi je da je danas moje srednjopkolsko obrazovanje krunisano priznanjem za učenika generacije. Moja kontantna podrška i vjetar u leđa sve ove godine bili su moja porodica, prijatelji i profesori.   Na kraju, sve ocjene I priznanja predstavljaju samo formalan prikaz znanja, međutim znanje koje se stiče, iskustvo koje se dobiva i prilike koje se otvaraju,  predstavlja nešto puno vrijednije. Na ljeto idem u Japan na olimpijadu iz fizike i smatram da je to najbolji rezultat mog truda i zalaganja tokom ovih godina, izjavio je Elmir Kevilj, učenik generacije.

Učenici ove škole su tokom prošle godine ostvarivali zapažene rezultate iz različitih oblasti nauke, kulturnih umjetnosti, stranih jezika, sporta. Brojni učenici bili su angažovani na različitim projektima, inicijatori i implementatori različitih ideja. Zato je moto ovogodišnje priredbe bio Jedinstvo u različitostima, jedinstvo u šarenilu.

-Šarenilo je u uspjesima naših učenika, počevši od literarnih radova, likovnih radova, uspjeha iz njemačkog i engleskog jezika pa do onih predmeta koji su neizostavni na takmičenjima, kao što je informatika, matematika i fizika, izjavio je Maid Goralija, dir. Gimnazije “Muhsin Rizvić”.

U svečanom dijelu programa, zahvalnice su dodijeljene svima koji su znanjem, talentom I umijećem predstavljali svoju školu u drugim gradovima I državama.  A poseban dio akademije bio je posvećen ovogodišnjim maturantima koji su postigli historijske rezultate u ovoj školi.

-Najsvečaniji dio akademije bio je isticanje uspjeha maturantima. Od njih 67,  24 je postiglo odličan uspjeh i primjerno vladanje, njih sedmero prosjek 5,0, a dva matrunatna tokom školovanja nisu zabilježila niti jedan izostanak, naglašava Goralija.

Sala Doma kulture Kakanj bila je premala da primi sve goste koji su željeli prisustvovati svečanoj akademiji posvećenoj obilježavanju dana Gimnazije Muhsin Rizvić. Pored učenika, uposlenika i ponosnih roditelja, priredbi su prisustvovali i brojni predstavnici kulturnog, političkog i vjerskog života općine Kakanj.

Continue Reading