Connect with us

ZE-DO KANTON

Održan radni sastanak ministara Kemala Hrnjića i Vinka Marića

09.06.2023.
ntvic.ba

Cilj je da povećamo poljoprivrednu proizvodnju i učinit ćemo sve da ovaj sektor postane primamljiv za mlađu kategoriju stanovništva – zaključeno je na radnom sastanku Kemala Hrnjića, ministra Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vinka Marića, ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK koji je danas održan u Sarajevu.

Dvojica ministara su analizirali aktuelnu problematiku iz poljoprivredne oblasti i izrazili spremnost da sve eventualne probleme zajednički rješavaju. Postigli su dogovor da u što skorije vrijeme održe sastanak sa poljoprivrednicima, kako bi u direktnom dijalogu sa njima razjasnili nejasnoće vezane za poticaje, otkupnu cijenu mlijeka i druge oblasti.

-Poljoprivrednici Zeničko-dobojskog kantona, na tom sastanku, imat će priliku da postave pitanja federalnom ministru poljoprivrede Kemalu Hrnjiću. Današnji, radni sastanak sa njim obuhvatio je mnoge teme a one najhitnije ćemo rješavati u što skorije vrijeme – kaže Vinko Marić.

Dvojica ministara su saglasni da će nastaviti saradnju i u budućem periodu i da ne smije biti smetnji na relaciji Federalno ministarstvo – kantonalne vlasti.

Continue Reading