Connect with us

RELIGIJA

Održana redovna godišnja skupština Medžlisa Islamske zajednice Kakanj

28.02.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Proteklog vikenda održana je prva redovna skupština MIZ Kakanj u mandatnom periodu 2022.-2026. godina. Delegati su usvojili izvještaj o radu Medžlisa za 2022. godinu, te plan i program rada za ovu godinu.

Na prvoj redovnoj Skupštini MIZ Kakanj u mandatnom periodu 2022.-2026. godina, razmatrano je ukupno sedam tačaka dnevnog reda, među kojima je Plan i program rada za 2023. godinu.

Na Skupštini je posebno naglašeno da Medžlis Kakanj kontinuirano radi na podizanju kvaliteta vjerskog života u svim segmentima.

Tako je u prošloj godini kakanjski Medžlis realizovao brojne aktivnosti u svom radu i to u oblasti imamsko-hatibskog djelovanja, rada s polaznicima mektebske nastave, Odjela za društvenu brigu, Odjela za brak i porodicu te Mreže mladih.

Glavni imam je ovom prilikom posebno istakao određene aktivnosti u radu sa polaznicima mektebske nastave u prošloj godini. 

 – Ono što je najvažnije na čemu mi insistiramo jeste da posebnu pažnju posvetimo polaznicima mektebske nastave. Nastojimo da im prenesemo znanje o vjeri, ali prije svega radimo na njihovom odgoju kroz različite sadržaje i manifestacije – istakao je Sulejman ef. Čeliković, glavni imam MIZ Kakanj.

Aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Kakanj i ove će godine biti posebno usmjerene prema polaznicima mektebske nastave, Odjelu za brak i porodicu, te Mrežu mladih. 

– Različitim sadržajima želimo da motivišemo djecu da postanu moralni i čestiti članovi džemata, ali i šire društvene zajednice.  Pored toga, mi ćemo se fokusirati i na odjel za brak i porodicu, jer primijetili smo da u posljednje vrijeme ima mnogo razvoda brakova – naglasio je Čeliković.

Na skupštini MIZ Kakanj usvojen je i izvještaj o radu Medžlisa za prošlu godinu, te finansijski izvještaj.  

Continue Reading