Connect with us

KAKANJ

Općinski načelnik i komandir PS Kakanj o sigurnosno-bezbjedonosnoj situaciji u Kaknju

13.01.2023.
ntvic.ba

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević posjetio Policijsku stanicu Kakanj. Susreo se s komandirom PS Kakanj Mirzom Smajićem. Na sastanku je razgovarano o sigurnosno-bezbjedonosnoj situaciji u našem gradu i aktivnostima koje provode pripadnici Policijske stanice Kakanj u obavljanju svojih redovnih, ali i vanrednih poslova i zadataka – objavljeno je na zvaničnoj FB stranici Općine Kakanj.

Komandir PS Kakanj Mirza Smajić je upoznao načelnika Bajtarevića o aktivnostima i istakao dobre odnose MUP-a i Općine Kakanj.

U razgovoru je otvorena i tema potrebe unapređenja sistema javnog video nadzora i ulaganja u infrastrukturu kako bi se i na ovaj način pomoglo našim policajcima u suzbijanju kriminala.

Općina Kakanj će, kako je navedeno, u 2023. godini opredijeliti sredstva za formiranje savremenog call centra u Općini putem kojeg će se upravljati kamerama javnog video nadzora sa ciljem da se i na ovaj način pomogne policijskim službenicima u otkrivanju počinilaca krivičnih i prekršajnih djela, ali i da bi se dodatno zaštitili životi i imovina naših sugrađana.

Načelnik Bajtarević je iskazao zadovoljstvo zbog brzog rasvjetljavanja krivičnih djela u Kaknju od strane službenika MUP-a, navodi se u objavi na zvaničnoj FB stranici Općine Kakanj.

Continue Reading