Connect with us

KAKANJ

Orkestar Rudarske glazbe Kakanj nastupio na Međunarodnom festivalu u Ohridu

22.08.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Orkestar Rudarske glazbe Kakanj učestvovao je na Međunarodnom festivalu u Ohridu od 15. do 19. augusta. Na ovom značajnom događaju, kakanjci su predstavili svoju općinu, ali i državu Bosnu i Hercegovinu.

Na međunarodnom festivalu u makedonskom gradu Ohridu, Rudarska glazba nastupila je sa nekoliko kompozicija. Pored Kakanjaca na ovom muzičkom događaju nastupili su i ansambli iz Rumunije, Srbije, Poljske i Hrvatske.

-Rudarska glazba je nakon dugo godina gostovala na jednom Internacionalnom festivalu u Ohridu, gdje smo predstavili svoj orkestar, grad i državu Bosnu i Hercegovinu. Uglavnom, mi smo prezadovoljni svojim nastupom ali i boravkom u Ohridu. Obzirom na reakcije publike, mogu reći da smo imali najzapaženiji nastup, naglasio je Elmir Delibašić, predsjednik Rudarske glazbe Kakanj.

Kako ističe Delibašić, za članove rudarske glazbe ovo je bilo posebno iskustvo, te iz grada Ohrida nose pozitivne utiske.

-Nastupili smo s tri kompozicije na bini, a prije toga je bio svečani defile svih učesnika, gdje smo mi bili na čelu kolone, dodao je Delibašić.

Već u petak orkestar Rudarske glazbe otputovat će u Hrvatsku gdje će u mjestu Stankovci kod Zadra održati koncert. Na kraju su iz Rudarske glazbe uputili poziv svima onima koji imaju afiniteta za sviranje, da im se jave i postanu članovi orkestra.

Continue Reading