Connect with us

KAKANJ

Počela sezona infrastrukturnih radova

29.03.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Dolaskom proljeća i povoljnih vremenskih uslova općina Kakanj počela je sa intenzivnijom realizacijom infrastrukturnih projekata u kakanjskim mjesnim zajednicama. Trenutno su u mjesnoj zajednici Bukovlje u toku  radovi na rekonstrukciji puta Safundžije-Čobe. Vrijednost radova koje finansira Općina Kakanj iznosi 50.300 KM.

Povoljni vremenski uslovi omugućili su izvođačima radova da počnu sa izgradnjom puteva u mjesnim zajednicama na području općine Kakanj. Tako su u mjesnoj zajednici Bukovlje u toku pripremni radovi za asfaltiranje puta prema zaseoku Safundžije u dužini od 320 m. Mještani ovog dijela mjesne zajednice su godinama čekali na realizaciju ovog projekta jer ova dionica puta nikada do sada nije bila asfaltirana.

-Dovoljno je reči da tu nikada nije bio asfalt i zato ovi radovni mnogo znače svima. Ovaj projekat je značajan za sve mještane MZ Bukovlje jer će i pješacima sada biti lakše a i ljudima koje voze automobile. Zbog lošeg puta do sada su se na autombilima stvarala velika oštećenja, istakao je Almir Alagić, predsjednik MZ Bukovilje.

Ranije je ova dionica puta bila neuslovna pa su mještani vlastitim trudom, sredstvima i angažmanom nakon svakih jačih padavina čistili put i održavali ga prohodnim. Novi asfaltirani put za ovdašnje mještane zasigurno će predstavljati olakšicu u obavljanju njihovih svakodnevnih aktivnosti.

-Ova dionica nam je najveće probleme pravila tokom zimskog perioda. Evo došlo je na red da se i ona uradi. Zahvalni smo Općini što nam je omogućila da po prvi put imamo asfalt u ovom dijelu mjesne zajednice. Ovdje ima male djece pa mi je najviše zbog njih drago što se ovaj projekat realizovao, istakao je Senad Safundžija, mještanin naseljenog mjesta  Safundžije.

U ovoj mjesnoj zajednici akcenat je stavljen upravo na rekonstrukciju i izgradnju puteva. Nakon što se završi kompletna infrastruktura počet će se sa apliciranjem za  ostale projekate, naglasili su iz ove mjesne zajednice. Vrijedno istači je i da su Čobe mjesto u izgradnji  u kojem je u posljednjih nekoliko godina izgrađeno nekoliko novih kuća pa su im ovakvi projekti od velikog značaja.

-U razgovoru sa savjetom MZ Bukovlje dogovoreno je da ćemo akcenat staviti na infrastrukturu. Tek kada završimo sanaciju i asfaltiranje svih puteva, preči ćemo na druge projekte koji su potrebni mještanima, istakao je Alagić.

Realizacijom ovakvih projekata doprinosi se poboljšanju kompletne infrastrukture na području općine Kakanj. Samim tim poboljšava se i kvalitet života, prvenstveno u ruralnim sredinama.

Continue Reading