Connect with us

KAKANJ

Počelo je proljetno uređenje grada

04.04.2024.
ntvic.ba (A.K.)

Zavod za planiranje i izgradnju Općine Kakanj i ove je godine, u skladu sa programima Zavoda, izdao naloge JP Vodokom za proljetno uređenje grada. Radi se o redovnim aktivnostima čišćenja saobraćanjica i uređenje zelenih i drugih površina u gradskom području.

S prvim proljetnim danima radnici JP Vodokom intentizvno rade na košenju i uređenju zelenih površina, uređenju mobilijara i dječijih igrališta, te čišćenju i uređenju spomen obilježja.

-Košenje u užem dijelu grada je već krenulo intenzivno. Istovremeno, pripremamo i dječija igrališta odnosno mobilijar. Obzirom da će u narednom periodu biti obilježavanje nekoliko značajnih datuma, radimo i na uređenju spomen obilježja, istakao je Zijad Neimarlija, dir. Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Zavod je proveo i redovne procedure izbora izvođača radova za postavljanje horizintalne i vertikalne signalizacije, te izdao naloge za sanaciju udarnih rupa u gradskom području.

-Proveli smo i proceduru javne nabavke kada je riječ o vertikalnoj i horizontalnoj situaciji. Imamo plan sanirati i nekoliko udarnih rupa u uskom dijelu grada i što prije krenut ćemo u sanaciju. Već je krenulo metenje i proljetno pranje saobraćajnica, istakao je Neimarlija.

Svi navedeni radovi imaju za cilj vizuelno i funkcionalno uređenje saobraćajnica i javnih površina u gradskom području.