Connect with us

KAKANJ

Učenici i uposlenici OŠ Mula Mustafa Bašeskija realizuju projekat uređenja školskog dvorišta

04.04.2024.
ntvic.ba (A.K.)

Intenzivni proljetni radovi ovih dana izvode se u dvorištu OŠ Mula Mustafa Bašeskija Kakanj. Naime, učenici sa svojim nastavnicima realizuju projekat uređenja školskog dvorišta.

Već nekoliko dana u školskom dvorištu OŠ Mula Mustafa Bašeskija vlada prava radna atmosfera. Uređuju se zelene površine, postavljaju žardinjere, sadi ukrasno bilje. Sve to dio je projekta uređenja školskog dvorišta kojeg realzuju učenici i uposlenici škole.

-Nabavili smo betonske žardinjere i dovezli zemlju. Sve je rađeno na volonterskoj osnovi. U narednom periodu planirano je da se zasadi 300 do 400 trajnica, lavandi, nekoliko stabala ukasnog drveća i grmastog ukrasnog bilja. Sve ovo radimo kako bi naše školskog dvorište bilo ljepše i ugodnije za boravak, istakao je Nermin Mrkonjić, nastavnik u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj.

-U uređenju školskog dvorištva učestvovali su svi, od školskog osoblja, nastavnika pa sve do učenika s ciljem da se stvori pozitivno okruženje za učenje u školi, jer je osim unutrašnjih učionica potrebno osvrnuti se i na vanjski prostor odnosno školsko dvorište. Školslo dvorište ima veliku ulogu u odgojno-obrazovnom procesu, istakla je Senaila Selimović, dir. OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj.

Za učenike realizacija ovog projekta znači ljepše i funkcionalnije mjesto za odmor, igru i učenje.

-Pored toga što smo u školskom dvorištu za vrijeme odmora, ovdje veliki broj djece dolazi i nakon nastave da se igra i druži. U školskom dvorištu organizujemo veliki broj aktivnosti, istakla je Iman Mandra, učenica OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj.

Inicijativu o uređenju školskog dvorišta i angažman i trud učenika i njihovih nastavnika, prepoznali su i podržali općinski načelnik, te Tvorcnica cementa Kakanj i firma Trgošped, a sve sa jednim ciljem – stvaranjem što kvalitetnih uslova za odvijanje nastavnog procesa i vannastavnih aktivnosti u ovoj školi.

Continue Reading