Connect with us

KAKANJ

Policijski komesar Rusmir Šišić posjetio Kakanj: Razgovarano o zajedničkim projektima i sigurnosnoj situaciji

02.02.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rusmir Šišić posjetio je danas Kakanj, gdje se sastao sa komandirom Policijske stanice Mirzom Smajićem i načelnikom Općine Kakanj. Na sastancima se razgovaralo o aktualnoj situaciji i općenito o stanju sigurnosti u Kaknju.

U redovnoj radnoj posjeti Policijskoj stanici u Kaknju, boravio je Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rusmir Šišić. Na sastanku sa komandirom Policijske stanice Kakanj Mirzom Smajićem, načelnikom Policijske Uprave 2 Fahrudinom Pušinom i saradnicima, razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području Kaknja, te kadrovskim potencijalima i materijalno tehničkoj opremljenosti Policijske stanice Kakanj. 

– Ja sam zadovoljan, mi redovno dobijamo izvještaje, stanje bezbijednsoti je zadovoljavajuće. I na osnovu broja krivičnih djela zadovoljan sam jer su sva teška djela riješena, pronađeni su izvršioci i predati su nadležnom tuzilaštvu – izjavio je Rusmir Šišić, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ovom prilikom komesar je istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima u radu policijskih službenika u Kaknju,  te najavio kadrovsku popunjenost i prijem novih 105 policijskih službenika.

– To je policijska stanica koja ima nov objekat i sa te strane imaju dobre uslove za rad, kadrovska popunjensot nije zadovoljavajuća, ali imamo saglasnost Vlade ZDK za prijem novih 105 policijskih službenika. Osim toga nedostaje i državnih službenika, idemo u tom pravcu kako bi sigusnost bila na sto višem nivou – rekao komesar Šišić.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Kakanj sastali su se i sa načelnikom Općine Kakanj Mirnesom Bajtarevićem. Na sastanku se razgovaralo o unapređenju saradnje MUP-a i Općine Kakanj s ciljem podizanja na veći nivo sigurnosti i bezbijednosti građana Kaknja.

– Svakako da ima nekoliko tema koje su nama interesantne od saobraćaja, video nadzora nelegalnog iskopa uglja. Dobili smo čvsrta uvjerenja od MUP-a da zajedno na ovom i aspektu kriminaliteta i prekršaja saradnju podignemo na veći nivo kako bi građani Kaknja bili sigurniji i bezbijedniji – naglasio je ovom prilikom načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

– Ovo je primjer kako trebaju sarađivati MUP i Općina, primjer saradnje lokalne zajednice sa policijom, a sve sa ciljem postizanja što bolje sigurnosne situacije u Kaknju – naglasio je komesar Šišić.

Ovakve posjete su prilika za unapređenje saradnje lokalne zajednice i Ministarstva unutrašnjih poslova, iz kojeg su poručili da će nastaviti raditi zajedno u korist bezbjednosti i građana i imovine.