Connect with us

KAKANJ

Povodom Dana ARBiH i Dana Općine Kakanj organizovan defile ratnih zastava jedinica Armije RBiH

15.04.2024.
ntvic.ba

Svečano je bilo danas na ulicama Kaknja. Organizovani defile vozila ukrašenih zastavama prošao je kroz gradsku jezgru a paralelno je organizovan i defile ratnih zastava jedinica Armje RBiH u čijem su se sastavu borili Kakanjci. Od Sahat Kule do Gradskog spomen parka, defile sa zastavama pratila je i Rudarska glazba i uz pratnju građana.

Ispred Vatrogasnog doma u Doboju krenula je kolona vozila ukrašenih zastavama. Radi se o vozilima policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Moto Kluba „Rora“, članovima OFF Road Kakanj, Airsoft kluba Bajraktar te poljoprivrednicima iz Saveza Kap koji su sa svojom poljoprivrednom mehanizacijom upotpunili organizovani defile povodom 15.aprila Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH.

Ove godine uz tradicionalni defile ratnih zastava jedinica Armije RBiH u čijem su se sastavu borili Kakanjci, pored članova šehidskih porodica koji su nosili zastavu, svečanosti su se pridružili i kakanjski ratni komadanti. Defile pješaka sa zastavama krenuo je od Sahat kule do Gradskog spomen parka.

Brojni sadržaji, organizovani povodom obilježavanja ovog za Kakanj važnog datuma, organizovani su s ciljem prenošenja istine na mlađe genracije. Upravo zato u bogato pripremljenim programima povodom obilježavanja ovih značajnih datuma, kakav je 15.april učestvuje i veliki broj djece.

Continue Reading