Connect with us

KAKANJ

Povodom Dana Općine dodijeljena Petnaestoaprilska priznanja, Grb Općine Kakanj ove godine dobila NTV IC

16.04.2024.
ntvic.ba (N.B.)

U Kaknju je Svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer završeno obilježavanje 15. aprila, Dana Općine Kakanj. Na sjednici su dodijeljena Petnaestoaprilska priznanja, priznanja koja Općina Kakanj, povodom 15. aprila, dodjeljuje za afirmaciju i unaprjeđenje Kaknja na svim poljima društvenog djelovanja. Najveće priznanje, Grb Općine Kakanj ove godine dobila je NTV IC.

Povodom 15. aprila, Dana Općine Kakanj, održana je svečana sjednica OV Kakanj, na kojoj su u prigodnim obraćanjima predsjedavajući OV Kakanj i općinski načelnik ukazali na vrijednosti našeg društva i bogate kulturno-historijske baštine. Također, ukazano je na najznačajnije aktivnosti i projekte koji su realizovani s ciljem unaprjeđenje kvaliteta života građana Kaknja.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su Petnaestoaprilska priznanja, koja Općina Kakanj dodjeljuje za afirmaciju i unaprjeđenje Kaknja na svim poljima društvenog djelovanja. Najveće priznanje, Grb Općine Kakanj, ove godine dobila je NTV IC i to za izuzetne uspjehe u radu i poslovanju kroz 30 godina postojanja, afirmaciju i promociju općine Kakanj, za doprinos općini u privrednom razvoju. Priznanje je, prema riječima direktora Televizije, čast i obaveza i ono pripada svakome od uposlenika NTVIC.

-Ova nagrada ne bi bila kompletna i ona se ne bi mogla ostvariti bez uposlenika Televizije. Uposlenici su najzaslužniji za ovo priznanje, a ja sam samo primio nagradu. A oni koji se ne vide, novinari, oni su zaslužni za ono što gledaoci vide. Ja se nadam da ćemo opravdat ovu nagradu i da ćemo u narednom periodu biti što bolji, istakao je za NTV IC Almedin Trako, direktor NTV IC.

Plakete sa diplomom ove su godine dodijeljene Muneveri Zečević i Miji Šainu i to za afirmaciju i unaprjeđenje Kaknja na svim poljima društvenog djelovanja.

-Ja bez mojih članica ovo ne bi mogla postić i posebno se zahvaljujem članicima koje su umrle a dale veliki doprinos i pomagale mi, kazala je za NTV IC Munevera Zečević, dobitnica Petnaestoaprilskog priznanja.

Zahvalnice sa diplomom ove su godine dodijeljene Milenku Srdiću, Emerinu Ahmetaševiću i Vehidu Kuburi. Kako je istaknuto na Svečanoj sjednici, Petnaestoaprilska priznanja potvrda su kontinuiranog rada za dobrobit lokalne zajednice.

-Dodijelili smo priznanja ljudima koji po svim kriterijama zaslužuju ta priznanja. I uvijek ostaje još puno ljudi koji su zaslužili a nisu dobili priznanje, naglasio je za NTV IC Slaven Katičić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj.

-Ono što je bitno pokazati kroz ova Petnestoaprilska priznanja jeste ustvari ta čovjkova dobrota. Kada pogledamo, svi ovi dobitnici su društveno aktivni i daju svoj maksimum u onome u čemu su oni najbolji. Željeli smo poslati poruku da je ustvari najbitnije u ovom vremenu da cijenimo čovjeka i da zajedno jedni drugima pomažemo, te da boljitak našeg Kaknja i u narednim godinama bude na vrhunskom nivou, dodao je za NTV IC Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Uz poruke da Kakanj na prvo mjesto i ispred svega stavlja čovjeka i da se Kakanj, izuzetno cijeneći našu kulturno-historijsku baštinu, zalaže za realizaciju novih ideja i projekata koji će našu lokalnu zajednicu učiniti jačom, prosperitetnijom i ugodnijom za život svih nas, u Kaknju je završeno obilježavanje 15. aprila – Dana Općine Kakanj.