Connect with us

KAKANJ

Poziv predsjednicima Savjeta MZ da sa JP Vodokom definišu načine i uslove odvoženja otpada iz kotlovnica tokom zimske sezone

18.09.2023.
ntvic.ba (N.B.)

JP Vodokom Kakanj poziva predstavnike mjesnih zajednica i pravna lica da se jave u ovo javno preduzeće kako bi se dogovorili načini odlaganja i odvoza otpada iz individualnih kotlovnica i ložišta. Kako u narednoj zimskoj sezoni ne bi dolazilo do neželjenih situacija i nerijetke prakse odlaganja otpada iz individualnih ložišta i kotlovnica na mjesta koja za to nisu predviđena, iz JP Vodokom pozivaju predsjednike MZ da se jave u ovo JP i dogovore načine i uslove odlaganja i odvoženja luga.

-Pozivamo predstavnike Savjeta MZ, posebno iz prve i druge zone gradskog građevinskog zemljišta, da se jave u JP Vodokom kako bi dogovorili uslove pod kojima će Vodokom voziti lug u narednoj zimskoj sezoni. Ugovorima će biti definisane obaveze onih koji lug odlažu i obaveze JP Vodokom. Samo na takav način možemo raditi na održavanju komunalne higijene na odgovarajućem nivou – izjavio je Haris Veispahić, direktor JP Vodokom.

Iz JP Vodokoma upućen je i poziv pravnim licima da sa JP Vodokom izdefinišu načine prikupljanja i odvoza otpada iz kotlovnica.

Otpad iz individualnih ložišta i kotlovnica u kojima se kao energent koristi uglja tretira se kao kruti otpad, a odlaganje krutog otpada zabranjeno je na mjesta koja nisu za to određena, odnosno lug je zabranjeno odlagati u podzemne, polupodzemne i ostale kontejnere koje postavi JP Vodokom Kakanj. Pitanje odvoza luga definisano je Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu Općine Kakanj iz 2017. godine.

Continue Reading