Connect with us

KAKANJ

Prigodnim programom obilježen Dan OŠ Hamdija Kreševljaković

22.05.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Prigodnim svečanim programom OŠ „Hamdija Kreševljaković“ obilježila je danas svoj rođendan. Bila je ovo prilika da se sumiraju ostvareni rezultati ove odgojno-obrazovne istitucije, te istaknu uspjesi učenika koji su osvojili zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja. Proteklu godinu obilježila je i realizacija kako infrastrukturnih tako i drugih značajnih projekata za školu.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom predstavili su se učenici OŠ “ Hamdija Kreševljaković“ i prenijeli vesele dječije emocije. Uz pjesmu, ples, glumu i recitale, podijelili su radost i sreću i prezentovali samo dio vannastavnih aktivnosti i onoga što su naučili kroz sekcije koje su pohađali u protekloj školskoj godini. Bila je ovo prilika i da se istaknu projekti koji su u proteklom periodu realizovani u ovoj odgojno-obrazovbnoj instituciji te brojni uspjesi učenika ostvareni na Javnim konkursima i takmičenjima.

-U proteklom periodu naši učenici učestvovali su na raznim nivoima takmičenja i konkursima koji su raspisani u okviru likovnih i literarnih radova i zaista je bilo puno učenika koji su se plasirali za dalji nivo i pokazali svoj talenat, umijeće i upornost. Relizovali smo i nekoliko značajnih kako infrastrukturnih tako i drugi projekata s ciljem da poboljšamo uvjete u našoj školi, istakla je Delila Rajkić, dir. OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj.

Veliku energiju učenici ove škole uložili su na usvajanje nastavnog gradiva. Njihovi postignuti uspjesi na različitim takmičenjima rezultat su i nesebičnog rada prosvjetnih radnika koji svoje znanje nastoje prenijeti učenicima kako bi ih afirmirali za kontinuiran i plodonosan rad. 

-Učestvovao sam na različitim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i Engleskog jezika na kojima sam osvojio značajne rezultate. Moj najveći uspjeh je matematika jer sam se plasirao na državno takmičenje za koje se trenutno pripremam. Takmičenja su sastavni dio mog života i zahvalan sam svima koji su doprinijeli moj uspjeh iz bilo koje oblasti, istakao je Amer Moštro, učenik OŠ “ Hamdija Kreševljaković“ Kakanj.

-Danas smo prigodnim programo obilježili Dan škole. Ja sam inače volonter Crvenog križa i ispred naše škole učestvovala sam na takmičenju iz Prve pomoći na kojem je naša škola osvojila drugo mjesto. Za mene je to bilo lijepo iskustvo kojeg ću se uvijek rado sjećati, istakla je učenica Alejna Čizmić.

Obilježavanje rođendana škole bila  je prilika da se svi zajedno prisjete proteklih deceniija rada ove odgojno-obrazovne ustanove koja je iznjedrila brojne generacije. Škola će i u narednom periodu nastaviti dosadašnju praksu kvalitetnog odgoja i obrazovanja učenika ali i podučavanju djece istinskim životnim vrijednostima, očuvanju kulture i njegovanju individualnih vrijednosti i talenata, poručeno je sa svečanosti.

Continue Reading